7 Şubat 2017 Salı

PINARHİSAR MYO'DAN MÜTHİŞ BAŞARI MUTFAKTAN 1 ALTIN 1 BRONZ MADALYA ÇIKTI

25 Ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere 2000 aşçının 70 kategoride yarıştığı 25’i yabancı 100 jüri üyesinin katıldığı, bu yıl 15.'si düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak günleri TÜYAP Kongre Merkezinde yapıldı. Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO Aşçılık Programı iki ekiple “Üniversiteler arası Modern Türk Mutfağı”kategorisinde yarışmaya katıldı.  Yarışmada bir ekibimiz Altın, bir ekibimizde  Bronz Madalya kazanarak  Kırklareli’ni başarıyla temsil ettier
 Yarışmada Altın madalya kazanan öğrenciler:  Aksay Komşu, Merve Aksoy, Çağla Katkat, Göktuğu Arık.
Bronz madalya kazanan öğrenciler:  Cevat Can Dallı, Meryem Kılıç, Cemalettin Talay, Özgür Topaç.
Kırklareli’ne bu gururu yaşatan Pınarhisar MYO öğrencileri ile hocalarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
 Altın madalya kazanan şampiyon ekibimiz yarışmaya;
Başlangıç tabağı; Süzme Yoğurt ile Lezzetlendirilmiş Sebzeli Kadayıf Topu
Ana Yemek Tabağı; Panelenmiş Badem Püresi ve Sebze Sote eşliğinde,  Mısır Soslu Kuzu Sırtı
Tatlı Tabağı;Hasule Dolgulu Pancar Soslu Armut Tatlısı
yemekleriyle katılmıştır.


Bronz madalya kazanan ekibimiz ise yarışmaya;
Başlangıç Tabağı; Sebze Yatağında Erik Soslu Kuru Patlıcan Dolması
Ana Yemek Tabağı; Mücver ve Sebze Sote Eşliğinde Bal ve Kayısı Soslu Dana Madalyon
Tatlı Tabağı; Kivi ve Çikolata Soslu Kaymaklı İrmik Helvası
yemekleriyle katılmıştır.

Yarışmayla ilgili akademisyenlerin yapmış oldukları değerlendirmeler ise şu şekildedir;

Öğretim  Görevlisi  EvrimKaraca; "15.'si düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak günleri, Avrupa’nın ve Türkiye’nin uzun soluklu ve en önemli yarışmalarından biridir. Böylesine önemli bir yarışmaya öğrencilerimizin  katılması ve deneyim kazanmaları onların sektöre hazırlanmaları bir fırsattır .Bu anlamda öğrencilerin vizyonu ve mesleki gelişimleri için yarışma büyük katkı sağlamıştır. Yarışma sırasında öğrencilerimiz sektörün ileri gelen şefleri ve gurmeleriyle tanışma imkanı bulmuşlardır. Bu sohbetler öğrencilerimizin mesleki anlamda vizyonunu genişletmiştir."


Öğretim  Görevlisi  Mehmet Selman Bayındır; "Üç aylık uzun bir zaman sürecinin sonunda yarışmaya hazırlandık. Yarışma yemekleri belirlenirken Türk mutfağının en seçkin ve özgün yemeklerini araştırarak tercih ettik. Yarışma kategorisinin özüne uygun olarak bu yemekleri modernize ederek tekrar yorumladık ve başardık."

Öğretim  Görevlisi  Aykut Aybaş; "Kendi kategorilerinde 30 üniversite ekibinin katılmış olduğu yarışmada öğrencilerimizin altın ve bronz madalya ile dönmeleri okulda aldıkları aşçılık eğitiminin ne kadar başarılı bir şekilde uygulandığını göstermektedir. Uygulamadaki bu başarı Trakya  Bölgesinde ki yiyecek İçecek işletmelerine olumlu yönde yansıyacaktır."


Öğretim  Görevlisi Ali Çakır; “Bu yıl yeni açılmış olmasına rağmen daha  ilk yılında okulumuzu başarıyla temsil eden  ve bir altın, bir bronz madalya kazanan öğrencilerimiz ile hoca arkadaşlarımızı kutluyorum. Bölüm olarak gelecek yılda Türk Mutfağına olan katkılarımız artarak devam edecektir."     

Hiç yorum yok: